Sammanfattning av Idrottskonventet & Judo5-galan

Sammanfattning av Idrottskonventet & Judo5-galan

21 november, 2018 Okategoriserade 0
Tack till alla som deltog under Idrottskonventet & Judo5-galan!
Fotograf: Sebastian Janson

Efter helgens lärorika föreläsningar, diskussioner och trevligheter kommer en snabb variant på vad dagens händelser. Sofia Karlsson inledde idrottseventet med att presentera de delar som hon såg var viktiga för att driva inkluderande idrott och göra idrotten för alla. Följt av en engagerad Musse Hasselvall som dyker in i hur stämmningen i klubbens lokaler påverkar vilka normer som accepteras och som driver en egen normalkultur. Till den som känner sig utsatt är ett tips att söka stöd från andra redan utanför lokalen.

Judo5 presenterade sin vision och vilka saker de gör redan idag för att driva Judo i Göteborg, och inte minst hur det som koncept spridits till fler delar av landet. Senare på dagen pratade Lisbeth Wikström-Frisén om menstyrd träning för optimal och hälsosam utveckling. Genom att planera sin träning efter sin period syntes det bättre resultat gentemot de som tränade som vanligt. Sök gärna efter hennes namn, eller läs mer om det här. Daniel Alsarve öppnade upp för diskussion om idrott och maskulinitet. Där han presenterade hur olika idrotter var mer benägna till visst beteende och vad som kan tänkas styra. Med samspel mellan idrottare, supportrar och de som bestämmer, kan det bildas ett klimat som går för långt. Eller om det görs rätt, ett ställe där alla kan trivas.

Avslutningsvis två extra stora tack till föreläsarna och till samtliga som deltog!

Samtliga deltagare

Paneldiskussion

Musse Hasselvall

Judo5 (Ida Lindgren)

Lisbeth Wikström-Frisén

Daniel Alsarve

Signerad av Anna Berholm & Mia Hermansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *